Meer resultaten voor aantal inwoners drachten

aantal inwoners drachten
Drachten Inwoneraantal en Cijfers Drachten.
Hoeveel inwoners heeft Drachten? Drachten ligt in de gemeente Smallingerland in de provincie Friesland. Aantal inwoners Drachten: 44.605. Inwoners 0 tot 15 jaar.: Inwoners 15 tot 25 jaar.: Inwoners 25 tot 45 jaar.: Inwoners 45 tot 65 jaar.: Aantal huishoudens Drachten.
Drachten Plaatsengids.nl.
De informatie in het boek is gebaseerd op vele gesprekken die hij met huidige en vroegere inwoners van de Folgeren heeft gehad; dit gecombineerd met informatie uit archieven en kranten. Ook de historie van de Folgeren door de eeuwen heen wordt uitgebreid beschreven. Terug naar boven Links. Algemeen: Drachten" wil je meemaken." Lokale links: Drachten linkspagina. Buurtverenigingen: Buurtvereniging De Singels. Muziek: Op de site Dragten.nl vinden we een prachtig lied over Drachten, It alde doarp, in het Fries, gebaseerd op, en ook op de melodie van het lied Het Dorp van Wim Sonneveld helaas vooralsnog alleen te beluisteren in Explorer." De Hûnekop uit Drachten is de meest besproken Friestalige band, bestaande uit Rûchhouwers" met boerenverstand en een ijverige doe-het-zelf houding. Om te begrijpen wat voor muziek de Hûnekop maakt, moet je gewoon de bandnaam even intoetsen op Youtube. De Hûnekop heeft sinds 2009 5 studio-albums uitgebracht, een e.p. met Strawelte in 2013, en een best-of album in 2014. Meerdere malen is De Hûnekop genomineerd voor allerlei prestigieuze awards, waarvan ze er ook een aantal in de wacht sleepten.
Smallingerland Wikipedia.
De gemeente Smallingerland telt veertien officiële kernen. De hoofdplaats is Drachten. De Nederlandse namen zijn de officiële, met uitzondering van De Tike. De plaatsnaamborden van de dorpen zijn tweetalig, in het Nederlands en in het Fries. Aantal inwoners per woonkern per 2017.
Drachten en de dorpen.
Drachten is de 2e stad van Fryslân. De gemeente Smallingerland telt ruim 55.000 inwoners, van wie een kleine 45.000 in Drachten wonen. Een groter aantal meer dan 160.000 mensen uit de regio doet hier elke week boodschappen, volgt in Drachten een opleiding, heeft er een plezierjachtje liggen, of maakt er gebruik van één van de vele stedelijke voorzieningen, bijvoorbeeld op het gebied van cultuur en gezondheidszorg.
Héél véél informatie over Drachten update 2019! AlleCijfers.nl.
Aantal inwoners Drachten, jaren 2013 tot en met 2018. Het aantal inwoners in Drachten is met 505 inwoners toegenomen afgerond is dat 1%: van 44.575 in 2013 tot 45.080 in 2018. Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.
Wetenswaardigheden, cijfers en statistieken over Drachten Oozo.nl.
Daarnaast is 8.3% procent van de inwoners gescheiden en 5.8% verweduwd. Waarvan met kinderen. Waarvan zonder kinderen. Aantal auto's' en motoren in Drachten. In totaal zijn er in Drachten 20.280 personenauto's' geregistreerd wat neerkomt op 876 personenauto's' per vierkante kilometer.
Aantal inwoners Smallingerland daalt.
Het aantal inwoners is in 2015 gedaald met 202 mensen. Daarmee is de stijging van 2013 en 2014 teniet gedaan en zit de gemeente nagenoeg weer op het niveau van eind 2012. Het aantal geboortes en overlijdens blijft de laatste jaren vrij constant. We" zagen in 2014 een flinke stijging van zowel de vestigingen als de vertrekken. In 2015 blijven de vertrekken op het niveau van 2014, de vestigingen zijn gedaald. Het vestigingsoverschot van 2014 is dan ook omgeslagen in een tekort" aldus de gemeente Smallingerland. 4 reacties verstuur als e-mail print. 31 minuten geleden. DTS pakt belangrijke punten tegen DIO. 34 minuten geleden. Ropta Boys verspeelt winst in laatste minuut. 55 minuten geleden. Vrouw rijdt garagemuur eruit. 59 minuten geleden. Drachtster 35 rijdt veel te snel over Wâldwei. 1 uur geleden. Feestelijke opening van de N369 De Koaten. 14 uur geleden. Grote wadloop oefening op het Wad. 14 uur geleden. Verwarde man dreigt met mes in Drachten.
Drachten Wikipedia.
Deze aanpak lijkt te werken want het aantal verkeersongelukken is gedaald sinds de invoering. Dit principe, ook wel bekend als gedeelde ruimte, is bedacht door de verkeerskundige Hans Monderman. In Drachten zijn er ruim 22.000 arbeidsplaatsen. Als de deeltijdbanen meegerekend worden, telt Drachten ruim 28.000 arbeidsplaatsen. Hiermee is Drachten zowel qua oppervlakte, inwoners en economisch de tweede plaats in Friesland, na Leeuwarden.

Contacteer ons