Op zoek naar geschiedenis drachten?

geschiedenis drachten
Oude foto's' Drachten.
De geschiedenis van Drachten gaat ver terug, veel verder nog dan de oude foto's' van Drachten op onze website. Maar voor iedereen die Oud Drachten een warm hart toedraagt is er in ieder geval voldoende oud fotomateriaal op onze website te vinden.
Alles over.
Historische kaarten van Gewest: Regio: Foto's' van Historische foto's' van. Middels onderstaand formulier kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen zo spoedig mogelijk op uw vraag reageren. FrieslandWonderland is een initiatief van Stichting Fryslâns Ferline. Contactpersoon: Bauke Folkertsma. Boterstraat 9, 8501BS, Joure.
Verkley Drachten Historie.
Eerst werd er voornamelijk in de provincies Utrecht en Zuid-Holland gewerkt. Door de sterke economische groei en toenemende woningbouw in het noorden van Nederland verplaatste het werkgebied zich naar de regio Drachten. De komst van nieuwe en complexe telefooncentrales zorgde voor groei.
DRACHTEN 3 definities Encyclo.
Drachten Fries: Drachten is de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland in de Nederlandse provincie Friesland. Met 44.940 inwoners is het na Leeuwarden naar inwonertal de grootste plaats in Friesland. Geschiedenis Drachten ontstond in de 17e eeuw uit de dorpjes Noorder-Dragten en Zuider-Dragten of Noorderdrachten en Zuyderdrachtenaan het.
Drachten, Flevo 161 De Arke Reliwiki.
Amsterdamse poptempel Paradiso heeft een religieuze geschiedenis. Berkelland ondersteunt restauratie muurschilderingen in Beltrumse kerk. Bestuurders zetten in op religieus erfgoed. Kloostercomplex Missionarissen van Mariannhill uit Arcen op termijn naar Het Limburgs Landschap. Winsumers vrezen dat Middeleeuwse kerk Obergum in lelijk eendje verandert. De parochie als projectontwikkelaar. Het kabinet wil de sloop van kerken helpen voorkomen. Stichting Oude Groninger Kerken wil schadeherstel én compensatie. Drachten, Flevo 161 De Arke.
Dragten.nl, de geschiedenis van Drachten in woord en beeld.
Geschiedenis.
Muziekvereniging Crescendo keert terug in de Zuiderkerk in Drachten. Op zaterdag 29 oktober 19.30 uur is het Herfstconcert en deze vindt plaats in onze repetitieruimte, aan de Burgemeester Wuiteweg 38 in Drachten. Het B en C-orkest treden op, een fagot-saxofoonensemble en de afsluiting van het schoolproject met Het Anker.
Bezienswaardigheden Drachten en omgeving Drachten. wil je meemaken.
We hebben vele bijzondere fiets en wandelroutes van Smelne's' erfskip. Bezoek de bibliotheek en het Museum Dr8888 en leer de geschiedenis van de omgeving kennen. Drachten is van oorsprong een veenkolonie. Voor het vervoer van de turf was men afhankelijk van het water, dit gebeurde met skûtsjes.
Nog één poging voor behoud oude arbeiderswoningen in Drachten.
Naast de cultuurhistorische waarde van de oude arbeiderswoningen van voor de jaren vijftig mijlpalen, in de sociaal-maatschappelijke geschiedenis van Drachten noemde hij de tegenstand bij de huidige bewoners. 70 procent van hen zou liever zien dat de huizen blijven staan en worden opgeknapt.
Cinema Modern Drachten 1914 2001 bioscoopgeschiedenis.com.
Tot 2001 is het bioscoopgebeuren in Drachten altijd in handen geweest van de familie Kijlstra. Met de flamboyante naam Cinema Modern werd al rond 1914 de eerste bioscoop van Drachten geopend. Eigenlijk was deze vaste bioscoop een logisch gevolg van de bezigheden van grootvader Kijlstra.

Contacteer ons