Resultaten voor geschiedenis drachten

geschiedenis drachten
Docenten geschiedenis vacatures in Drachten NationaleVacaturebank.nl.
Docenten geschiedenis vacatures in Drachten. 1 vacature gevonden. Online zoeken naar vacatures, banen en werk als docenten geschiedenis in Drachten. Personeel gezocht: Nationalevacaturebank.nl is de vacaturebank met het meest complete aanbod van LBO, MBO, HBO en universitaire vacatures en jobs met een vast of deeltijd dienstverband.
Bezienswaardigheden Drachten en omgeving Drachten. wil je meemaken.
Bezoek de bibliotheek en het Museum Dr8888 en leer de geschiedenis van de omgeving kennen. Drachten is van oorsprong een veenkolonie. Voor het vervoer van de turf was men afhankelijk van het water, dit gebeurde met skûtsjes. Veel van de nu nog varende skûtsjes zijn in Drachten gebouwd.
Dierenziekenhuis Drachten Geschiedenis.
Een stukje geschiedenis. Dierenziekenhuis Drachten is voortgekomen uit de in 1984 opgerichte Dierenkliniek de Toren. De oprichters van deze praktijk is het dierenartsenechtpaar. Jantsje Beijer-Hoekstra en Anton Beijer. Zij zijn in december 1984 een praktijk voor kleine huisdieren begonnen in een voormalige tandartspraktijk aan de Torenstraat 21 in Drachten.
Cookies op ed.nl ed.nl.
We zorgen dat jij niet telkens dezelfde artikelen of advertenties ziet en dat advertenties bij ons en op andere sites passen bij jouw interesses. Verder zorgen cookies van derde partijen dat je artikelen kunt delen via sociale media en dat je op onze website filmpjes kunt bekijken.
Verkley Drachten Historie.
Eerst werd er voornamelijk in de provincies Utrecht en Zuid-Holland gewerkt. Door de sterke economische groei en toenemende woningbouw in het noorden van Nederland verplaatste het werkgebied zich naar de regio Drachten. De komst van nieuwe en complexe telefooncentrales zorgde voor groei.
De historie en ontwikkeling van Drachten Kunst en Cultuur: Geschiedenis.
Door onder andere komst van Philips groeide het inwoneraantal door de jaren heen. In de jaren 60 van de vorige eeuw groeide Drachten gemeente Smallingerland explosief. Het is zelfs de snelstgroeiende gemeente van Nederland geweest. in de periode 1915 1920: 8.000 inwoners.
Geschiedenis Ziekenhuis Nij Smellinghe.
De geschiedenis van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten neemt ons mee terug naar het jaar 1945. In dat jaar werd op initiatief van de kerken in Drachten een herenhuis aan de Burgemeester Wuiteweg aangekocht en ingericht als ziekeninrichting. De opgenomen patiënten werden ook ondergebracht in tenten in de tuin van dit huis.
Vroegste geschiedenis van Smallingerland.
De vroegste geschiedenis van Zuider Drachten speelde zich af in wat nu de nieuwbouwwijk De Drait is. Velen van U kennen de plek waar een monument ons herinnerd aan het feit dat daar eertijds in de 13de en 14de eeuw een kerk heeft gestaan.
Geschiedenis.
Muziekverenigingen in Friesland dat werd gehouden in De Lawei in Drachten. Zie ook het artikel in het Friesch dagblad van 8-10-2005.: Muziekvereniging Crescendo keert terug in de Zuiderkerk in Drachten. Op zaterdag 29 oktober 19.30 uur is het Herfstconcert en deze vindt plaats in onze repetitieruimte, aan de Burgemeester Wuiteweg 38 in Drachten.
Fysiotherapie Drachten Fitaal.
Fysiotherapie, sport, werk en algehele gezondheid, dat zijn de vier peilers waar Fitaal zich op richt. Fitaal heeft vijf locaties waarvan Fitaal De Sportlaan in Drachten de hoofdlocatie is. Hier kunt u trainen en bewegen op een manier die bij u past, altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Contacteer ons